Meesterwerk traject(EVK) bij het AMC

Op de afdeling radiologie van het AMC zijn er diverse onderzoekers die slimme dingen doen met MRI en CT beelden. Dit doen ze omdat er meer informatie in beelden kan zitten dan een beeld in eerste instantie laat zien. Meestal produceren deze onderzoekers een algoritme in C of C++ dat draait in een UNIX omgeving, met een beroerde user interface. Daardoor verlaten slimme oplossingen bijna nooit het laboratorium, omdat het voor de kliniek te moeilijk te bedienen is.

Vanaf 2001 loopt er tussen de HVA en het AMC een samenwerking waarbij studenten van de HVA werken aan het gebruikersvriendelijk maken van bovenstaande oplossingen. Dat betekent dat deze studenten Graphical User Interfaces ontwerpen, File I/O stroomlijnen, regelmatig feedback ontvangen van de onderzoekers, maar ook van de toekomstige gebruikers van de applicaties: de radiologen van het AMC.

Dit programma staat bekend als AMC Postprocessing Package, APP in het kort. APP is geschreven in C++ en kan gecompileerd worden onder Windows en onder Linux.

Wij bieden

APP is een project waarvan je zeker weet dat de applicatie in het ziekenhuis gebruikt wordt. Het is een applicatie waarvan je zeker weet dat de gebruikers enthousiast zijn. APP is een open source project en je naam staat in het programma verwerkt. Misschien dat de applicatie ook in andere ziekenhuizen gebruikt gaat worden. In APP worden een aantal programmeer technieken gebruikt die niet zijn behandeld op school. Hierbij kan je denken aan het werken met .dll / .so bestanden, verschillende bestandsformaten openen en opslaan, beeldbewerkings technieken. Je komt samen met een aantal HVA'ers op een kantoor te werken, sommige daarvan zijn bezig met EVK en sommige zijn bezig met hun afstudeerstage. Ook krijg je een vergoeding voor je werkzaamheden bij het AMC.

Wij zoeken

Bij APP is er plaats voor 4 EVK studenten en 2 afstuderende EVK studenten. Op het moment werken er 2 HVA'ers aan APP, zij staan op het punt om te gaan beginnen aan hun afstudeerstage. Het AMC is op zoek naar enthousiaste HVA'ers aan wie de huidige HVA'ers de fakkel door kunnen geven.

Wij zoeken studenten met de volgende vaardigheden:

  • Kennis van C++, kennis van templates en polymorphisme is een must
  • Kennis van programmeren onder Linux of Windows
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Enthousiasme over medische technologien

Meer weten?

Heb je interesse om het meesterwerk traject of je afstudeerstage te volgen bij het AMC dan kan je informatie opvragen bij:

J.G. SnelBegeleider van het AMC Postprocessing Package project
J.F. HellingsVertegenwoordiger van de HVA voor het AMC